Göç Araştırmaları Derneği (GAR) tarafından Yurttaşlık Derneği desteği ile gerçekleştirilen “Göçmenlerin İstanbul’daki Sağlık Hizmetlerine Erişimlerinin Önündeki Engeller ve Kolaylaştırıcılar" isimli araştırma raporu Ekim 2020'de tamamlandı. Araştırmacılar Dr. Polat S. Alpman ve Eda Sevinin tarafından hazırlanan bu rapor, İstanbul’daki göçmen gruplarının sağlık hizmetlerine erişimlerinde yaşanan sorunların kimlik, toplumsal cinsiyet, sınıf ve ayrımcılık ile nasıl kesiştiğini ve sağlık alanında sunulan hizmetlerle ve sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan gerçekler arasındaki ilişkinin niteliğini konu almaktadır. Rapor saha araştırmasının bulgularına dayanmaktadır.

Raporun Türkçe ve İngilizce versiyonlarının tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

PROJE EKİBİ
Koordinatör: Didem Danış
Araştırmacılar: Polat Alpman ve Eda Sevinin
Raporu yazan: Eda Sevinin
Araştırma asistanı: Gani Aladağ
Tercüman: Mey Hilal (Arapça-Türkçe)
Kapak tasarımı: Lülüfer Körükmez
Uygulama: Ender Ergün

Projenin tanıtımı için gerçekleştirdiğimiz ayrıntılarını burada bulabileceğiniz paneli bu linkten izleyebilirsiniz.