GAR üyeleri Lülüfer Körükmez, İlhan Zeynep Karakılıç ve Didem Danış tarafından hazırlanan “Mecburiyet, Müzakere, Değişim: Suriyeli Kadınların Çalışma Deneyimleri ve Toplumsal Cinsiyet İlişkileri" isimli rapor tamamlandı. Bu rapor, yeniden yerleşme sürecinde Suriyeli kadınların ücretli işe girişleri ve toplumsal cinsiyet ilişkilerini konu almaktadır. Çalışmanın kadınların hayatlarında yarattığı değişim, toplumsal cinsiyet rollerindeki dönüşüm ve bunların kadınların güçlenmesine etkileri incelenmiştir. Rapor, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından desteklenen Dayanıklılık, Çalışma ve Toplumsal Cinsiyet başlıklı araştırma projesi kapsamında, üç kentte (Mersin, Gaziantep ve İzmir) yapılan görüşmelerden elde edilen bulgulara dayanmaktadır.

Raporun Türkçe ve İngilizce versiyonlarının tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Araştırma sonuçları çeşitli online mecralarda paylaşılmıştır, aşağıdaki linkleri takip ederek ilgili programları izleyebilirsiniz:

-Rapor, ilk olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Medyascope.tv’de gerçekleştirilen Gülçin Karabağ yönetimindeki bir programla kamuoyuyla paylaşılmıştır.

-15 Haziran 2020 tarihinde ise Karantinada İnsan Hakları video serisinde karantinada göçmen, mülteci, sığınmacı kadınlar konusu bağlamında sunulmuştur.

-17 Haziran 2020’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MSGSÜ KAM) kapsamında düzenlenen KAM’lı Baykuş webinar serisinde sunulmuştur.

-Ocak 2021'de 1+1Forum'da Tuba Çameli tarafından araştırma ekibi ile söyleşi yapılmıştır.