Çok katmanlı bir toplumsal mesele olması sebebiyle göçü tartışmanın herkese açık olduğuna inanıyor ve bu yaz okuluna (eleştirel) göç ve sosyal uyum alanına ilgi duran tüm lisans ve lisansüstü öğrencileri davet ediyoruz. Yaz okulu süresince konularında uzman bir akademisyen kadrosu tarafından verilecek derslerin yanı sıra, kısa atölye çalışmaları da yapılacaktır.

Göteburg Üniversitesi Küresel Göç Çalışmaları ve Göç Araştırmaları Derneği, 9-14 Haziran 2019 tarihleri arasında göç çalışmaları alanında Avrupa'nın en büyük ağı olan IMISCOE'dan aldıkları fon ile IMISCOE Doktora Öğrencileri Yaz Okulu İstanbul 2019'u düzenlemektedir. Tema olarak uyum ve entegrasyon meselelerinin teorik ve ampirik olarak ele alınacağı programa farklı üniversitelerden gelen uluslararası doktora öğrencileri katılacaktır.

8-12 Eylül 2018 tarihleri arasında ODTÜ kampüsünde GAR Güz Okulu’nu gerçekleştirdik. Bu programda ders verenler Besim Can Zırh, Zeynep İlhan Karakılıç, Doğuş Şimşek, Cavidan Soykan, Didem Danış, Deniz Şenol Sert ve Neva Öztürk ve oldu. Programın davetli konuşmacısı değerli hocamız Sema Erder oldu. 18 doktora ve yüksek lisans öğrencisinin katıldığı programda 4 gün boyunca göç alanında sahaya dayalı çalışma yürüten doktora adaylarına, alanında uzman akademisyenler tarafından yoğunlaştırılmış kuramsal ve yöntemsel destek verildi.

Abbasağa Mahallesi, Üzengi Sok. No: 13 34353, Beşiktaş / İstanbul