TBMM Genel Kurul’unda 26 Kasım 2019 tarihinde görüşülmeye başlanan 144 sıra sayılı “Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin 73. ve 91. Maddeleri arasında yer alan 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’ndaki değişiklerle ilgili; Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi, Dünya Evimiz Derneği Uluslararası Dayanışma Derneği, Göçmen Dayanışma Derneği, Hak İnisiyatifi Derneği, Halkların Dayanaışma Köprüsü Derneği, İltica ve Göç Araştırmaları Derneği (İGAM), Izmir’de Suriyeli Mültecilerle Dayanişma Derneği, KAOS GL, Kırkayak Kültür, Medya ve Mülteci Hakları Derneği, Mültecilerle Dayanışma Derneği (MÜLTECİ-DER), Uluslararasi Mülteci Hakları Derneği, Van Barosu, Yurttaşlık Derneği  ve Yuva Derneği ile beraber Göç Araştırmaları Derneği (GAR) olarak bizim de hazırlanmasına katkıda bulunduğumuz ortak değerlendirmeyi aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.