Dr. Didem Danış'ın koordinatörlüğünde, Ekin Ürgen'in asistanlığında gerçekleştirilen bu video röportaj serisi, 18 Mart 2016’da varılan Avrupa Birliği-Türkiye mutabakatının 5. yılında, mutabakatı ve ardından gelen beş yıllık süreci farklı boyutlarıyla ele almaktadır. Bu proje, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliğinin destekleriyle gerçekleştirilmiştir.

1. Bölüm: Dr. Neva Övünç Öztürk, izlemek için tıklayınız.

2. Bölüm: Doç. Dr. Feyzi Baban, izlemek için tıklayınız.

3. Bölüm: Orçun Ulusoy, izlemek için tıklayınız.

4. Bölüm: Dr. Ilse Van Liempt (İngilizce), izlemek için tıklayınız.

5. Bölüm: Osman Sert, izlemek için tıklayınız.

6. Bölüm: Dr. Gerald Knaus (İngilizce), izlemek için tıklayınız.

7. Bölüm: Prof. Dr. Ahmet İçduygu, izlemek için tıklayınız.

8. Bölüm: Prof. Dr. Murat Erdoğan, izlemek için tıklayınız.

9. Bölüm: Naci Koru, izlemek için tıklayınız.

10. Bölüm: Selim Yıldırım, izlemek için tıklayınız.

11. Bölüm: Dawn Chatty (İngilizce), izlemek için tıklayınız.

12. Bölüm: Mosab al Nomairy (İngilizce), izlemek için tıklayınız.

13. Bölüm: Dr. Begüm Başdaş, izlemek için tıklayınız.

Ayrıca, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında 18 Mart 2016'da varılan mutabakatın 5. yılında bu anlaşmayı farklı boyutlarıyla ele aldığımız bir panel düzenledik. Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliğinin desteği ve TURABDER ortaklığıyla, Dr. Deniz Sert'in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Dr. Didem Danış (Galatarasay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü / GAR Göç Araştırmaları Derneği) Erkut Emcioğlu, (ESI - European Stability Initiative) Dr. Neva Övünç Öztürk (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi) ve Orçun Ulusoy (Vrije Universiteit Amsterdam) konuşmacı olarak yer aldılar. Bu paneli izlemek için tıklayınız.

Proje Koordinatörü: Didem Danış

Proje Asistanı: Ekin Ürgen