Göç Araştırmaları Derneği tarafından Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliğinin  desteğiyle hazırlanan “5. Yılında AB-Türkiye Mutabakatı” isimli rapor bu mutabakatın ve ardından gelen beş yıllık süreci farklı boyutlarıyla ele almak üzere gerçekleştirilen proje kapsamında yayınlanan son çalışmadır.

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında 18 Mart 2016'da varılan mutabakatın 5. yılında bu anlaşmayı farklı boyutlarıyla ele alacağımız çevrimiçi bir panel düzenliyoruz. Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliğinin desteği ve TURABDER ortaklığıyla gerçekleştirdiğimiz bu panele katılımınızı bekleriz.

Ekin Ürgen tarafından yazılan "5. Yılında Avrupa Birliği- Türkiye Mutabakatı" başlıklı yazıyı aşağıda açık metin olarak paylaştığımız gibi, sayfanın sonunda indirilebilir versiyonunu da bulabilirsiniz.

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında 18 Mart 2016'da varılan mutabakatın 5. yılında bu anlaşmayı farklı boyutlarıyla ele aldığımız kapsamlı bir dosya hazırladık.

Abbasağa Mahallesi, Üzengi Sok. No: 13 34353, Beşiktaş / İstanbul