Göç Araştırmaları Derneği (GAR) olarak, 8 Nisan 2021 ve 22 Nisan 2021 tarihlerinde yüksek nitelikli göçü farklı yönleriyle ele aldığımız iki panel düzenledik.

GAR ve IFEA-Amimo tarafından ortak düzenlenen Güncel Göç Meseleleri Seminerleri

Dr. Didem Danış'ın koordinatörlüğünde, Ekin Ürgen'in asistanlığında gerçekleştirilen bu video röportaj serisi, 18 Mart 2016’da varılan Avrupa Birliği-Türkiye mutabakatının 5. yılında, mutabakatı ve ardından gelen beş yıllık süreci farklı boyutlarıyla ele almaktadır.

Dr. Gülay Uğur Göksel ve Buse Akkaya tarafından yürütülen bu seride yurtdışında akademik çalışmalarını sürdüren Türkiyeli genç akademisyenlerle akademik yolculuklarını, tecrübelerini, kişisel hikayelerini konuşuyoruz.

Fırat Çoban tarafından hazırlanan Kampüsten başlıklı video röportaj serisi, Türkiye’de göç alanında uzmanlaşmak isteyen genç araştırmacılara rehber niteliğinde bir röportaj dizisidir.

Hızla değişen Türkiye ve dünya gündeminde kaybolmaması için, 27 Şubat-27 Mart 2020 tarihlerinde Edirne sınırında olan biteni bir video-röportaj serisi ile kalıcılaştırmaya karar verdik. Dördüncü röportajı ise Esin Bozovalı ve Halim Yılmaz ile gerçekleştirdik.

Abbasağa Mahallesi, Üzengi Sok. No: 13 34353, Beşiktaş / İstanbul