İstanbul'a Gelen Depremzede Mültecilere Yönelik Kabul ve Dışlama Mekanizmaları

Bu raporda, göçmen hareketliliğinin uzandığı İstanbul’u odağa alarak depremin göçmenler üzerindeki etkilerine dair bütünlüklü bir resim çizmeyi amaçlıyoruz. Depremden sonra İstanbul’a gelen mülteci grupların hangi sorunlarla karşılaştıkları ve hangi mekanizmalarla bu sorunları çözmeye çalıştıkları gibi sorular bu raporun temel çerçevesini oluşturuyor.

Bu raporda 25-28 Nisan tarihleri arasında, Adana, Mersin, Hatay, Samandağ ve Kırıkhan’ı kapsayan bölgede gerçekleştirdiğimiz dört günlük izleme faaliyetinin detaylarını sunmayı hedefliyoruz.

Bu rapor, Göç Araştırmaları Derneği (GAR) tarafından, yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrasında çoğu zaman görmezden gelinen ya da ayrımcı söylem ve pratiklere maruz kalan mülteci ve göçmenlerin durumunu tespit etmek üzere hazırlandı.

Abbasağa Mahallesi, Üzengi Sok. No: 13 34353, Beşiktaş / İstanbul