1951 Cenevre Sözleşmesi'nin 70. yılında, bu anlaşmaya koyduğu coğrafi sınırlama kararıyla çok farklı bir pratik geliştiren Türkiye'nin bu 70 yıl içinde değişen/değişmeyen  göç politikalarını, uluslararası hukuk, dış politika, göçmen ve mülteci hakları ve sınır politikaları çerçevesinde yeniden masaya yatırmak için konunun uzmanı konuklarla video-röportajlar gerçekleştirdik. Videoları GAR'ın youtube kanalında izleyebilir; bu röportajların dökümlerini de web sayfamızda okuyabilirsiniz. Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliğinin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bu proje GAR çatısı altında kolektif bir çalışmanın ürünüdür.

Proje Koordinatörü: Ayşem Biriz Karaçay

Proje Asistanı: Ekin Ürgen

Video Montaj: Buse Akkaya

İdari Asistan: Fırat Çoban

"70. yılında 1951 Cenevre Sözleşmesi'ni Yeniden Değerlendirmek: Söyleşi I"
5 Haziran Cumartesi, Saat 13:00
Moderatör: Orçun Ulusoy (GAR & Vrije Univ.)
Tartışmacılar: Prof. Dr. Nuray Ekşi (Özyeğin Üniv.) ve Ayşegül Yalçın Eriş (SGDD/ASAM)

"70. yılında 1951 Cenevre Sözleşmesi'ni Yeniden Değerlendirmek: Söyleşi II"

8 Haziran Salı, Saat 17:00'de GAR Youtube hesabından yayınlanacak olan Söyleşi II için kayıt yaptırmanıza gerek yoktur.
Moderatör: Dr. Derya Özkul (GAR & Oxford Univ.)
Tartışmacılar: Metin Çorabatır (İGAM) ve Dr. Neva Övünç Öztürk (GAR & Ankara Üniv.)